• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

17,90 (134,87 kn)

Evo me, mene pošalji!

Autor: Ivo Baotić

Služenje laika u Crkvi kao svjedočanstvo vjere…


Iako velika većina vjernika pripada staležu laika, koje često zovemo i „običnim vjernicima“ ili pukom ipak se o ulozi laika u Crkvi redovito rijetko govori, te ova knjiga želi kroz nekoliko cjelina promotriti upravo njihovu ulogu i one službe, koje im Crkva povjerava. Laici u Crkvi imaju jednako važnu ulogu kao i zaređeni, jer ako nema vjernika, koji će se okupljati u zajednicu, nema ni same zajednice. Stoga biblijsko poglavlje započinje od Adama, kako bi posvijestilo svima nama da je već biti čovjek zadaća, koju primamo od samoga Boga Stvoritelja te nas vodi kroz Stari i Novi zavjet donoseći nam važne crte za život u staležu laika.
Druga cjelina je nauk Drugog vatikanskog sabora o laicima, koji dobivaju novu, značajnu ulogu, što je usko povezano i sa cjelinom Crkvenoga prava i ustroja Crkve, koji danas bez laika ne može. Ovaj teoretski dio je upotpunjen kratkim praktičnim pregledom najvažnijih službi, koje danas preuzimaju vjernici, koji nisu primili sakrament svetoga reda, ali i kroz mnoštvo primjera iz prakse nas poučava o tome kako još bolje možemo služiti i surađivati s drugima.
Ova knjiga namjenjena je svima onima, koji se ne zadovoljavaju time da u Crkvi budu pasivni i nezainteresirani, ali želi i svima nama dozvati u pamet važnost i dostojanstvo uloge, koju smo u krštenju primili, kada smo postali članovi i udovi Crkve. Ova knjiga nas želi učvrstiti u vjeri i poučiti još plodonosnijem životu kao vjernici i suradnici u svojim vjerničkim zajednicama, te nas potiče da uvijek iznova dozivamo i štitimo dostojanstvo i vrijednost svakoga čovjeka kao Božjeg ljubljenog stvorenja.

Na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK 978-953-7448-82-7 ,
Share

Upoznaj autora

Težina 335 g
Dimenzije 20 × 12 cm
ISBN: 978-953-7448-82-7
Šifra Proizvoda 17384
Nakladnik Naklada sv. Antuna
Godina Izdanja 2023.
Broj Stranica 324
Uvez Meki