• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

Sakramenti

Dođi Duđe Sveti

2,92 (22,00 kn)

Pobožnost na čast Duhu Svetom


Samo je jedan Bog jer je u Bogu samo jedna narav, ali su tri božanske Osobe: Otac, Sin i Duh Sveti. To jasno uče Sv. pismo i usmena predaja. Prije nego je Isus uzašao na nebo, naložio je apostolima: "Idite i naučavajte sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga" (Mt 28, 19). Tu Krist jasno govori o trima Osobama u Bogu. Duh Sveti, treća božanska Osoba, izlazi od Oca i Sina kao iz jednog izvora. Ne možemo ga shvatiti ali ga možemo donekle usporediti sa slikom čovječjeg duševnog života: kao što čovjek, spoznajući sama sebe, voljom proizvodi čin ljubavi prema sebi, tako na otajstven način Bog Otac, spoznajući sama sebe, odvijeka rađa Sina: a Duh Sveti, kako kažu sv. Ovi, cjelov je Oca i Sina, dakle njihova neizmjerna međusobna ljubav. Zato se Duh Sveti u Sv. pismu naziva Ljubav (Gal 5,13-22).
U ovoj knjižici pronaći ćete: što govori Sveto pismo o Duhu Svetom; što o Njemu naučavaju Crkva i Katekizam Katoličke Crkve; o kršćanskoj inicijaciji, krštenju i potvrdi, karizmama i grijesima protiv Duha Svetoga; razne molitve Duhu Svetom (zazivi, himni, posveta Duhu Svetom, litanije, devetnice, krunice i još mnoge molitve...); govori svetaca i pjesnika o Duhu Svetom, te pjesme o Duhu Svetom.
Molitvenik također može poslužiti kao prigodan poklon za krizmanike.

Ispovijed

5,97 (44,98 kn)

Sakrament oproštenja


Ispovijed je ustanovljena na sam dan Uskrsa. Ona je skupocjeni uskrsni dar koji Isus daj svojoj Crkvi. Činenica da se sve rjeđe ispovijedamo, ne znači da čovjek više ne griješi. Razlog leži u tome što dovoljno ne shvaćamo koje smo bogatstvo dobili u ovom sakramentu. Ima mnogo naznaka da je ispovijed u nekim kršćanskim krugovima zadnjih nekoliko desetljeća otkrivena.
U ovoj knjizi Ispovijed, sakrament oproštenja, Wilfrid stinissen odgovara na uobičajene primjedbe protiv osobne ispovijedi i pokazuje kako se čovjek iskrenim i poniznim pokajanjem vraća Gospodinu koji ga susreće još poniznijim milosrđem.

Kako u crkveni brak

2,65 (19,97 kn)

Vodič na putu prema sakramentu ženidbe


Vodič na 80 stranica s crkvenog stajališta obrađuje najvažnije teme vezane uz sklapanje sakramenta ženidbe: tko je sposoban za crkveni brak, što je zaljubljenost, a što ljubav, kako se pripremiti za sakrament i slavlje, koji su uvjeti i prepreke za sklapanje crkvenog braka te što učiniti kod razlike u vjeri? Za bolju pripremu samog tijeka obreda vjenčanja na kraju knjige dolazi Red slavljenja ženidbe. Ovaj praktičan vodič biti će od pomoći svima koji se pripremaju za sakrament ženidbe, ali i župnicima, pastoralnim djelatnicima, vjeroučiteljima kao i voditeljima pripreme za brak.

Moj prvi molitvenik

3,98 (29,99 kn)

Molitvenik za prvopričesnike
IX. izdanje


Dragi mladi prijatelji!
Nastojali smo Moj prvi molitvenik učiniti sadržajno bogatim, te da bude molitvenik koji će vam pružiti veliki izbor raznovrsnih molitvi, red sv. mise, litanija, križni put, pripremu za svete sakramente ispovijedi i pričesti, temeljne istine katoličke vjere i obilje tekstova duhovnih pjesama.
Premda smo molitvenik prije svega priredili za vas najmlađe, slobodno ga posudite i članovima svoje obitelji, te preporučite prijateljima da iz njega uče molitve i svakodnevno mole. Molite svim srcem i iz ljubavi prema Bogu! Vjerujemo da će ovaj molitvenik ispuniti sve vaše duhovne potrebe, te tako osvojiti vaša srca. Molitva u Božju blizinu uzdiže vas i one za koje molite, oplemenjuje srca i spašava duše. Isus poručuje: "Molite bez prestanka!" Pa stoga neka i sav vaš život postane molitva!
Vaši urednici

Oženi ju i umri za nju

12,61 (95,01 kn)

Pravi muškarci za žene bez straha


U toj knjizi s podnaslovom »Pravi muškarci za žene bez straha« autorica na jednostavan i duhovit način progovara o muško-ženskim razlikama s naglaskom na ulogu muškarca u suvremenoj obitelji.
Kroz jedanaest poglavlja poziva muškarce da ponovo otkriju svoje specifično poslanje u odnosu prema obitelji, ženi i djeci, kao one koji daju sigurnost, ukazuju put te nesebično stavljaju sebe na drugo mjesto. U tom svakodnevnom »umiranju« i sebedarju skriva se tajna radosti, ispunjenosti i zadovoljstva svakog muškarca.
Na dvjestotinjak stranica knjige »Oženi je i umri za nju« Costanza Miriano piše o ljubavi između supružnika, a posebice se osvrće na ulogu otca i njegovu odgovornost u obitelji te pojašnjava što podrazumijeva pod pojmom istinske muževnosti. Autorica je inspirirana životnim situacijama iz vlastitog života i života prijateljica, pa tako razmišlja o seksualnosti, odgoju te iznosi savjete koji mogu pomoći u zajedničkom životu.

Udaj se i budi podložna

12,61 (95,01 kn)

Ekstremna vježba za neustrašive žene


Knjiga »Udaj se i budi podložna« sadrži pisma i savjete koje je Costanza Miriano pisala iz 15-godišnjeg iskustva obiteljskog života. U jedanaest pisama svojim prijateljicama i prijateljima progovara o razlikama između muškaraca i žena, otvorenosti životu i rađanju, odgoju i podizanju djece, doživljaju spolnosti kao dara Božjega, drugim riječima – o braku i obitelji...
Poznate su joj zapreke i teškoće iz stvarnoga života s kojima se suočavaju zaposlene žene u vezi, braku, kada dobiju dijete… U nizu pisama blogerica i publicistkinja Miriano nudi mudre, razborite, iskrene i duhovite savjete utemeljene na vlastitom iskustvu i vjeri djevojkama koje oklijevaju s udajom, ali i onima vjenčanima iznoseći prijedloge kako prigrliti prave radosti obiteljskog života.
U knjizi se iz ženskog gledišta iznosi osobni primjer kako živjeti brak manje sebično, s više darežljivosti i maštovitosti. Kako govori sam naslov knjige autorica poziva žene da se udaju i budu podložne svojim muževima. Costanza Miriano u knjizi piše da današnji feminizam nema odgovore na pitanja koja muče moderne žene. Ona pojam podložnosti preuzima iz Pavlove poslanice Efežanima, a u knjizi pokazuje da podložnost uključuje ljubav, podršku i temelje te nije povezana s dovođenjem u pitanje jednakoga dostojanstva muškaraca i žena kao ni s ponižavanjem ili omalovažavanjem žena.
Knjiga »Udaj se i budi podložna« nosi podnaslov »Ekstremna vježba za neustrašive žene«, a prvi je naslov Costanze Miriano objavljen 2011. godine s više od 70 tisuća prodanih primjeraka samo u Italiji, a preveden je i na engleski, francuski, španjolski, portugalski, poljski i slovenski jezik. Autorica je napisala nastavak knjige kao vodič za brak za muškarce s naslovom »Oženi se i umri za nju«.