• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

Wilfrid Stinissen

Wilfrid Stinissen rođen je u Belgiji 1927. godine. Ušao je u Karmel kada je imao 16 godina, a zaređen za svećenika 1951.
Predavao je filozofiju i psihologiju religije do 1967. Te godine je preselio u Švedsku sa zadatkom da osnuje konteplativni karmelićanski samostan gdje je ubrzo postao i poglavar. Držao je duhovne vježbe u cijeloj Skandinaviji i napisao 22 knjige, koje su, osim na švedskom, prevedene na 15 drugih jezika. Preminuo je 2013. godine u Švedskoj.
Jedan je od najčitanijih i najprevođenijih katoličkih pisaca našeg vremena. Svojim jednostavnim i suvremenim jezikom približio nam je djela Ivana od Križa i drugih mistika kako bi njihov nauk lakše razumjeli i primjenili u svom životu.

Author's books

Čeznem za susretom u Tvojoj ljepoti

11,81 (88,98 kn)

Komentar pjesme “Duhovni spjev” sv. Ivana od Križa


U ovom djelu Wilfrid Stinissen komentira Duhovni spjev sv. Ivana od Križa. Jednom je sv. Ivan od Križa pitao s. Francisku od Majke Božje - kako moli? Ona odgovori: "Moja molitva se sastoji od promatranja Božje ljepote. Tako sam radosna što je On tako lijep..." Ivana je odgovor toliko oduševio da je izrekao prekrasne misli o Božjoj ljepoti. Možemo li Bogu reći ono što dvoje zaljubljenih kažu jedno drugom: Ti si moje blago, Ti si moja radost, Ti si moje sve?
Postoji li žar u našoj ljubavi prema Bogu, postoji li ta ljubav kao strast? Ili smo zadovoljni time da nekako živimo prema deset Božjih zapovijedi, pri čemu zaboravljamo upravo prvu zapovijed koja nam kaže da Boga trebamo ljubiti svom svojom snagom? Mistici nas mogu naučiti što to znači uistinu ljubiti Boga.

Ispovijed

5,97 (44,98 kn)

Sakrament oproštenja


Ispovijed je ustanovljena na sam dan Uskrsa. Ona je skupocjeni uskrsni dar koji Isus daj svojoj Crkvi. Činenica da se sve rjeđe ispovijedamo, ne znači da čovjek više ne griješi. Razlog leži u tome što dovoljno ne shvaćamo koje smo bogatstvo dobili u ovom sakramentu. Ima mnogo naznaka da je ispovijed u nekim kršćanskim krugovima zadnjih nekoliko desetljeća otkrivena.
U ovoj knjizi Ispovijed, sakrament oproštenja, Wilfrid stinissen odgovara na uobičajene primjedbe protiv osobne ispovijedi i pokazuje kako se čovjek iskrenim i poniznim pokajanjem vraća Gospodinu koji ga susreće još poniznijim milosrđem.

Istinski čovjek

10,35 (77,98 kn)

Knjiga o stvaranju i svetosti


Postoji li suštinska razlika između ljudi i životinja? Nismo li i ti i ja ništa drugo nego malo razvijenije i profinjenije, ili čak, izopačene životinje? Kako kao čovjek mogu živjeti ispravno ako ne znani tko sam ja? Znamo li što o točci polaska životnoga putovanja i o zadnjoj stanici putovanja, tada znamo i puno toga o samome putu. Početak je stvaranje, a cilj je svetost. Želimo li shvatiti što je istinski čovjek, moramo se zagledati i vidjeti njegovo porijeklo i znati njegov cilj. Odakle dolazi i koji je cilj njegova putovanja? Čovjek je proizišao iz Božje stvaralačke ruke, a očekuje ga nebo koje može započeti već ovdje na zemlji.

Kao blago

17,12 (128,99 kn)

Homilije – Meditacije


Knjiga Kao blago bit će od dragocijene pomoći svima onima koji dublje žele upoznati Božju riječ i tako bolje odgovoriti na Božju poruku upućenu svakomu od nas. Isus nam poručuje da je kraljevstvo Božje kao blago. Ne tražiti to blago znači propustiti ono najvažnije u životu. Biti pripravan poput trgovca „prodati“ sve i kupiti to blago, vodi nas u neizmjernu Božju radost. To blago, taj dragocjeni biser jest sam Isus. Kad jednom okusimo tu radost, više ne možemo biti istinski sretni ako se cijelim svojim srcem ne predamo Njemu.

Moj život u Tvojim rukama

7,30 (55,00 kn)

Knjiga o predanosti


Ovom knjigom autor nam poručuje da Bogu ništa ne promiče i ništa se ne događa mimo njega. Bog pretvara pustinju u rascvjetani vrt i ono što izgleda besmisleno u njemu dobiva smisao.
Ništa se ne događa mimo Božjeg plana i sve što Bog dodirne postaje dobro. Konačni je cilj svakog čovjeka počinuti u Božjem zagrljaju.

Moje ime je u tebi

6,50 (48,97 kn)

Isusova molitva – O zazivanju Isusova imena


Isusova molitva - jednostavno ponavljanje svetog imena Isusova - za mnoge je kršćane postala polazna točka na putu prema nutarnjoj molitvi. U nastojanju i težnji za jednostavnošću, što je obilježje današnje duhovne obnove, Isusova molitva sve se više prakticira. Postala je molitva kojoj se vraćamo i iz koje crpimo obnavljajuću snagu.
Središnja tema knjige Moje ime je u tebi jest ime - Isus. Riječ je o molitvi i oživljavanju te molitve. U prvom dijelu, Isusova molitva, poučava nas karmelićanin Wilfrid Stinissen o njezinoj nutarnjoj jezgri i općemu značenju u svijetu molitve. U drugom dijelu knjige, O zazivanju Isusova imena, govori nam redovnik istočne Crkve kako se prakticira ova molitva.
Knjiga nas poziva na predanost Isusovu imenu i osobi, na odricanje od svega drugoga kako bismo napravili mjesto Njemu samome. Pokazuje nam urođenu snagu Isusova imena i potpunu ovisnost o Isusovoj milosrdnoj i samilosnoj ljubavi.

Molitva

9,95 (74,97 kn)

Njezina ljepota i raskošnost


Molitva je duboka ljudska potreba. Sve što je ljudsko teži razvijanju i produbljivanju. Želimo dalje, dublje, tamo gdje je zrak čišći za disanje i pogled za naše oči ljepši.
Na uobičajeno jednostavan i ujedno dubok način, uvodi nas karmelićanin Wilfrid Stinissen dublje u svijet molitve koji je istovremeno hod s Bogom i putovanje k Njemu. Ovdje pronalazimo teološki temelj molitve. Predaje nam ono što je i sam naučio i što su mu drugi suputnici na tom putu govorili o putovanju dublje u ljepotu molitve.
Nismo li usmjereni prema Bogu, onda nam nedostaju prava srž bivstvovanja.
Molitva je više od mirnog sjedenja ili osobnog razgovora s Bogom. Molitva je životni stav, sveobuhvatno zajedništvo s Bogom.
Knjiga je za početnike u molitvi i za one koji su na tom putu poodmakli.

Novo vino

11,28 (84,99 kn)

O plodovima Duha


Plodove Duha trebamo razlikovati od sedam darova Duha Svetoga: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost, strah Božji. Ovi darovi čine čovjeka voljnim i sklonim da sluša pozive Duha svetoga. Svi su kršćani dobili darove Duha Svetoga, ali samo kod onih koji spremno slušaju poticaje Duha sazrijevaju plodovi.
U ovoj knjizi, koja je potpuno izvađena i iscijeđena iz kršćanske mistike, susrećemo nama upućen govor koji oslobađa.
1 2