• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

Posebna izdanja

Čudesno je biti žena

17,25 (129,97 kn)

Kako idealna žena može probuditi duboku ljubav i nježnost muškarca


Što ženu čini čudesnom u očima njezina supruga? Što je za ženu sreća u braku? To su samo dva pitanja na koja Helen Andelin odgovara u svojoj uspješnici, klasiku koji je milijunima brakova već udahnuo novu sreću i život.

Čudom živ

10,62 (80,02 kn)

577 dana u rukama isilovaca


Don Tom Uzhunnalil zaista je čudom živ. Isilovci su u napadu na hospicij u Jemenu gdje je don Tom služio kao misionar ubili šesnaestero ljudi. Jedino su indijskoga salezijanca odlučili ostaviti na životu. Ovo je njegova priča o 557 dana provedenih u zatočeništvu i konačnom oslobođenju. Događaj koji su pratili mediji diljem svijeta. Nevjerojatno svjedočanstvo o odnosu Boga i čovjeka koje nam pokazuje ljudsku malenost i Božju veličinu i snagu. Priča koja donosi potpuno drugačiju stvarnost od naše uobičajene svakodnevice. Iskustvo koje će svakoga obogatiti vjerom u živoga Boga i zahvalnošću za darovani život.

Imam rak, ali on nema mene

9,29 (70,00 kn)

Odgovor na izazov raka dojke


Mnoštvo knjiga nudi medicinske savjete o raku, ali ova je drugačija. U njoj žena oboljela od raka jednostavnim riječima, kronološki iznosi iskustvo dijagnosticiranja i liječenja. Knjiga obiluje praktičnim savjetima i predlaže razne mogućnosti podrške oboljelima od raka.
„Imam rak, ali on nema mene“ priča je o običnoj ženi (i njezinoj obitelji) koja se je najednom našla u nepoznatom svijetu raka. Ali to je i priča o mogućnostima, o hvatanju ukoštac s izazovima, o radosti prijateljstva, te o ljepoti življenja i vrijednosti svakog proživljenog trenutka.
„Ne može se živjeti bez vjere i nade da postoji svjetlo na kraju tunela. Želim s vama podijeliti svoje iskustvo i kako sam se pritom osjećala. Također i spoznaje do kojih sam došla, kao i ostale stvari koje sam putem naučila. Moram dodati i da sam samo obična žena i da pišem iz svoje pozicije. Ja sam išla jednim putem, a vaš se može razlikovati. Nemojte se zbog toga brinuti, ne postoje apsoluti u toj igri. (…) Ono što vam želim reći, dragi moji čitatelji, jest da shvatite ovu knjigu kao moj dar vama. Uzmite iz nje ono što vam pomaže. Molim Gospodina da vam on bude utjeha, da vam pomogne razumjeti proces koji se događa u vama ili nekomu koga volite te da ga preživite i pritom se možda i kojiput nasmijete. Moja priča sadrži i plač i smijeh, a možda će tako biti i kod vas.“

Otvoreno o homoseksualnosti

11,95 (90,04 kn)

Naličje tolerancije


Sve što ste oduvijek željeli znati o homoseksualnosti, ali ste se bojali pitati. Ova će vam knjiga, na jednostavan način, pomoći da razumijete:
• značenje koje se krije iza privlačnosti prema osobama sitoga spola • razloge zbog kojih pet slavnih osoba osjeća takvu privlačnost • kako pokazivati ljubav članovima obitelji i prijateljima koji osjećaju takvu privlačnost.
Ova knjiga razotkriva mit koji kaže: „Osobe se rađaju kao homoseksualne i ne mogu se promijeniti“. Otkrijte istinu koja kaže: „Osobe se ne rađaju kao homoseksualne i mogu se promijeniti“.
Jeste li znali da se takve promjene događaju svakodnevno – ljudi koji su bili „gay“ postaju heteroseksualni. Ova je knjige obvezatno štivo za svakog roditelja, nastavnika, savjetnika, svećenika i svaku osobu koja želi razumjeti što pokreće homoseksualne osjećaje i kako ih rješavati pomoći ljubavi. Richard Cohen radi kao psihoterapeut, specijalist za spolnu orijentaciju. Autor je i knjiga Iskorak iz homoseksualnosti i Vaše je dijete postalo homoseksualno? Što učiniti. Direktor je Međunarodne zaklada za liječenje (International Healing Foundation), sa sjedištem u Washingtonu. Gospodin Cohen oslobodio se homoseksualnosti, oženjen je i ima troje djece.

Svjetska seksualna revolucija

17,25 (129,97 kn)

Uništenje slobode u ime slobode


Nova knjiga Gabriele Kuby velika je pomoć u obrani razuma i čovjeka. Autorica, njemačka sociologinja i katolkinja, ukazuje nam ovom knjigom na činjenicu da siloviti napad s kojim se danas suočavamo nije ni slučajnost ni moda nego dio globalnog plana, svjetske strategije kojoj je svrha promijeniti čovjeka i društvo pomoću temeljne promjene na području poimanja ljudske spolnosti. Ona otkriva istinu o rodnoj ideologiji, baš kao što su Kołakowski i Solženjicin otkrili istinu o komunizmu, i poziva na obrat.
Dr. Dariusz Oko, Filozofski fakultet Papinskog sveučilišta Ivana Pavla II.

Vaše je dijete postalo homoseksualno? Što učiniti

10,62 (80,02 kn)

Plan liječenja obitelji


Nada u izlječenje za obitelji.
Na temelju vlastitog iskustva i iskustva mnogih osoba koje je savjetovao, Richard Cohen sastavio plan koji nudi put u izgradnju obiteljskih odnosa utemeljenih na ljubavi, povjerenju i poštivanju.
„Richard je vrlo iskren kada ogovori o vlastitoj slomljenoj obitelji i ne boji se slomiti i rasplakati, tugovati i smijati se s osobama koje se bore s privlačnosti prema osobama istoga spola. Knjiga daje praktične savjete za liječenje obiteljskih odnosa.”
Joseph Nicolosi

Viteštvo danas

19,24 (144,96 kn)

Što je zbilja, što je fantazija?


Viteštvo je jedna od najekskluzivnijih institucija u povijesti ljudskog društva. Nastalo je još u srednjem vijeku i održalo se sve do danas. Autor tvrdi da su viteštvo i viteške titule upravo danas važnije i potrebnije nego ikad - te obrazlaže i zašto. U novije vrijeme pojavio se i niz privatnih udruga koje sebe, na vlastitu inicijativu, nazivaju "viteškim redovima". Neke od njih postoje i u Hrvatskoj. Zato treba naglasiti da su prave viteške titule samo one titule koje dodjeljuju suverene države ili vlade svojim i stranih zaslužnim građanima. U nekim zemljama zakoni zabranjuju javno nošenje titula i redova koji nisu pravi. Sveta Stolica u svojim službenim glasilima redovito ističe da ne priznaje nijednu privatnu udrugu kao viteški red.
Ova će knjiga već svojim naslovom, a pogotovo svojim tekstom, mnogima otkriti nešto novo, nerijetke iznenaditi, a poneke možda i šokirati. Možda će netko na knjigu reagirati tvrdeći da vlasti i zakoni ne moraju i ne mogu regulirati sve što privatne osobe čine. Danas je vrlo važno isticati da svatko ima pravo razmišljati slobodno, udruživati se slobodno te se slobodno krasiti nazivima i titulama kakvim god želi. Zato je još važnije naglasiti i to, da titule koje građani, jednostavno rečeno, dodjeljuju sami sebi, zapravo nisu isto što i same titule. Istina može ponekad biti gruba, ponekad teško prihvatljiva, ponekad i bolna. Ipak je svaka istina ljepša od najljepše neistine. Zato sam uvjeren da je svaki čitatelj ponajprije zainteresiran za istinu. Nakon što se smiri svako iznenađenje, svaka bolna reakcija, a i svaki šok, vjerujem da nema čitatelja koji u knjizi neće naći istinski užitak. Jer, istinski užitak može donijeti samo istina.
- Mons. Stjepan Biletić, vitez zapovjednik Sv. groba, kancelar Stockholmske biskupije