• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

Pastoral i kateheza

Abeceda života

17,25 (129,97 kn)

Komentar evanđelja godina B


Ovo nije klasičan komentar nedjeljnih propovijedi. Ovdje nećete naći egzegetske analize, duboka teološka promišljanja, ova knjiga nije namijenjena stručnjacima. Autor nam, na sebi karakterističan način, približava živu Riječ koja gori, dira, pogađa i ostavlja traga. Stoga ovu knjigu toplo preporučamo svima onima koji su žedni punine, potrebiti dodira, puni rana i strahova... jer Riječ govori, dira i liječi svakoga tko njoj povjeruje. Ne bojte se, nije teško, otvorite svoje srce i pustite da vas napuni, ohrabri i povede. Put je dug i naporan, ali sa spoznajom da nismo sami, da je On dio našega hoda i naše patnje sve poprima drugačiji ton.

Blaženstva

6,64 (50,03 kn)

protumačena dječacima i djevojčicama


Ova praktična knjižica na jako razigran, a istodobno i ozbiljan način suočava se sa samim srcem Evanđelja - Isusovim govorom na gori.
Dobra kombinacija jednostavnosti i mladenačke razigranosti s dobrim uporištem u biblijskoj znanosti. Jedno poglavlje počinje uvijek od evanđeoskog teksta, zatim nudi primjere osoba koje su pojedino blaženstvo preveli u svoj život. Na kraju poglavlja nalaze se bilješke, prostor koji je rezerviran za pitanja, misli, poticaje pojedinačno ili u grupi.
Ova knjižica približuje blaženstva na jedan interaktivan i jasan način, prilagođen djevojčicama i dječacima. Osvaja svojim bogatstvom slike i kvalitetom promišljanja te predstavlja kvalitetan materijal za katehezu koja se može ponuditi svakom osnovnoškolcu.

Djela milosrđa

6,11 (46,04 kn)

protumačena dječacima i djevojčicama


Knjižica govori o 7 tjelesnih djela milosrđa te 7 duhovnih djela milosrđa. Svako milosrđe je lijepo objašnjeno i uvijek se daje primjer biblijskog lika kojega možemo povezati s pročitanim djelom milosrđa. Na kraju svakog djela milosrđa postoji radni list (bilježnica) gdje su postavljeni zanimljivi izazovi, zadaci, poticaji povezani s pročitanim djelom milosrđa. Taj dio je rezerviran i za misli i promišljanja svake osobe pojedinačno ili zajedno s prijateljima.
Ova knjižica približuje djela milosrđa na jedan interaktivan i jasan način, prilagođen djevojčicama i dječacima.
Za djecu koja vole čitati zajedno sa svojim roditeljima. Za dječake i djevojčice koji čitaju i odgovaraju na pitanja sami.

Evo me, mene pošalji!

17,90 (134,87 kn)

Služenje laika u Crkvi kao svjedočanstvo vjere…


Iako velika većina vjernika pripada staležu laika, koje često zovemo i „običnim vjernicima“ ili pukom ipak se o ulozi laika u Crkvi redovito rijetko govori, te ova knjiga želi kroz nekoliko cjelina promotriti upravo njihovu ulogu i one službe, koje im Crkva povjerava. Laici u Crkvi imaju jednako važnu ulogu kao i zaređeni, jer ako nema vjernika, koji će se okupljati u zajednicu, nema ni same zajednice. Stoga biblijsko poglavlje započinje od Adama, kako bi posvijestilo svima nama da je već biti čovjek zadaća, koju primamo od samoga Boga Stvoritelja te nas vodi kroz Stari i Novi zavjet donoseći nam važne crte za život u staležu laika.
Druga cjelina je nauk Drugog vatikanskog sabora o laicima, koji dobivaju novu, značajnu ulogu, što je usko povezano i sa cjelinom Crkvenoga prava i ustroja Crkve, koji danas bez laika ne može. Ovaj teoretski dio je upotpunjen kratkim praktičnim pregledom najvažnijih službi, koje danas preuzimaju vjernici, koji nisu primili sakrament svetoga reda, ali i kroz mnoštvo primjera iz prakse nas poučava o tome kako još bolje možemo služiti i surađivati s drugima.
Ova knjiga namjenjena je svima onima, koji se ne zadovoljavaju time da u Crkvi budu pasivni i nezainteresirani, ali želi i svima nama dozvati u pamet važnost i dostojanstvo uloge, koju smo u krštenju primili, kada smo postali članovi i udovi Crkve. Ova knjiga nas želi učvrstiti u vjeri i poučiti još plodonosnijem životu kao vjernici i suradnici u svojim vjerničkim zajednicama, te nas potiče da uvijek iznova dozivamo i štitimo dostojanstvo i vrijednost svakoga čovjeka kao Božjeg ljubljenog stvorenja.

Grešnicima ulaz dopušten

13,27 (99,98 kn)

Ili: kako do savršenog zdravlja u samo nekoliko stotina koraka!!!


Pred vama je još jedna knjiga našega najpoznatijeg abbe provincijal(c)a (čitaj engelski, bosanski, diplomatski i kako god hoćeš). Kad mi je predložio izdavanje knjige s ovakvim naslovom, pomislio sam: „Ovo će biti totalni izdavački neuspjeh. To će kupiti samo oni koji po dobru poznaju našega karizmatskog barda”. Znao je i on da neće ići lako pa mi je odmah predložio molitvenu, i svaku drugu dobro nadošlu pomoć. Naime, danas je u Hrvatskoj teško pronaći čovjeka koji se smatra grešnikom, i kojeg bi ovakav naslov privukao. Istina, ima ih nekolicina među nama, terenskim navjestiteljima evanđelja i nekoliko među onima koji su iznenada dobili neku neizlječivu boleštinu pa su shvatili da im nije pametno i dalje glumiti pravednike. Pater Marko je majstor navlačenja pravednikā na tanak led, pa ako se ti, čitatelju, smatraš pravednikom i ovu si knjigu uzeo u ruke slučajno, pazi dobro da ne potoneš, jer ako padneš na dno, mogao bi se veoma iznenaditi kad ondje pronađeš neke poznate navjestiteljske face koje na križ Isusa Krista gledaju iz perspektive grešnika. Bilo kako bilo, zahvalan sam Bogu na pateru Marku, jer je silno obogatio ovo naše navjestiteljsko književnovanje i prilično sam siguran da će se njegove knjige čitati dokle god na ovome svijetu bude grešnika i pravednika. Šalu na stranu, ovo je vrlo korisna knjiga. Nasmijat će vas te vam koristiti još višestruko. Zasigurno će mnogima spasiti život – nekima čak i onaj vječni. Amen!

Isus je Krist (Priručnik)

15,26 (114,98 kn)

Priručnik za drugo godište biblijske skupine


Priručnik za drugo godište biblijske skupine namijenjen je djeci viših razreda osnovne škole, a nastavak je katehetskog projekta započetog 2012. godine izdanjem priručnika i radnih listova Biblijske osobe, za prvo godište biblijske skupine. Tematski je podijeljen u tri katehetske cjeline: Svi su ga tražili (Matej carinik, slijepi Bartimej, odbačen u Nazaretu, rimski satnik, preljubnica, Samarijanka, Ivan i Marija, raspeti razbojnici, Petar, učenici u Emausu, Toma), Poučavaše ih u prispodobama (svjetiljka, talenti, dva sina, dobri otac, ustrajnost u molitvi, Lazar i bogataš, Posljednji sud) te Sve je dobro učinio (uvod u čuda, ozdravljenje u subotu, najava euharistije, hod po vodi), a sveukupno obuhvaća 28 kateheza. U svakoj katehezi naznačene su glavne odrednice katehetskog procesa: ciljevi, sadržaji, mediji komuniciranja (potrebno za rad) i metodički postupci. Uz priručnik dolazi i CD s popratnim materijalima za kvalitetniji rad s polaznicima kateheza: molitve i tonski zapis molitava te mnoštvo fotografija i ilustracija, koje se mogu projicirati ili ispisati.
1 2 3