• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

3,98 (29,99 kn)

Priprema za prikazanje misne žrtve – Svezak II.

Autor: Josip Lončar

Obraćenje vlastite djece


Pred vama je svojevrsni molitvenik namijenjen osobnoj pripremi za Svetu Misu.
Ovaj, drugi svezak sadrži pripreme za prikazanje misne žrtve na nakanu obraćenja djece.
Djeca su nam od Boga dana, povjerena kao dar. Ne pripadaju nama; došla su nam od Boga i pripadaju njemu. Bog nam je dao povjerenje da ih mi postavimo na noge i pripremimo ih za život – ovaj sadašnji, ali i, još daleko više, onaj vječni. U tome zasigurno nećemo uspjeti bez Boga. Ta on je sam rekao da bez njega ne možemo učiniti ništa dobroga.
Svaki čovjek treba obraćenje: ono prvo, u kojem će se srcem odlučiti za Boga, i ono drugo, trajno, u kojem će milošću Božjom nastojati postati sve boljim i boljim čovjekom. (…)
Misu za prvo obraćenje prikazivat ćemo tako dugo dok ne iskusimo da smo uslišani. Plodovi će ponekad doći odmah, ponekad u određenom vremenskom razmaku, a ponekad će se to prvo, temeljno obraćenje dogoditi tek pred smrt našeg djeteta. Da smo uslišani iskusit ćemo kad spoznamo da smo svoje dijete zaista, svim srcem, predali Bogu. Od tada trebamo samo nastaviti zahvaljivati. A Bog u svojoj providnosti, u svojoj ljubavi zna najbolje vrijeme i najbolji način na koji će se to dogoditi.
Kad vidimo da se je dogodilo to prvo, temeljno obraćenje, nastavimo moliti, prikazivati misnu žrtvu i vlastite žrtve za drugo, trajno obraćenje, već prema tome kako nas Duh vodi.

Na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK 978-953-8215-13-1 ,
Share

Upoznaj autora

Težina 67 g
Dimenzije 14,50 × 9,10 cm
Jezik

Hrvatski

ISBN: 978-953-8215-13-1
Šifra Proizvoda 15485
Nakladnik Figulus
Godina Izdanja 2019
Broj Stranica 176
Uvez Meki