• 0 Items - 0,00 (0,00 kn)
    • Nema proizvoda u košarici

Online trgovina

Aleksandrina Maria da Costa

1,99 (14,99 kn)

Svjetiljka ljubavi


"Zovem se Aleksandrina Maria da Costa. Rođena sam 30. ožujka 1904. u župi Balasar, provincija Oporto (Portugal). Bila je Velika srijeda. Krštena sam 2. travnja, na Veliku subotu." Gospodin joj je rekao: "Kćeri moja... uvijek sam s tobom. Kad bi ti znala koliko te volim, umrla bi od radosti." Aleksandrina je željela ljubiti čistom ljubavlju. Obraća se srcu One koja je Majka božanske ljubavi: "Mama, samo od tebe može mi doći ta ljubav: daj mi je."

Apokalipsa

11,81 (88,98 kn)

Upozorenje, ufanje i utjeha


Ova je knjiga poziv na buđenje. Neizmjerno je aktualna za naše vrijeme. Čitav niz gledišta, koja odjekuju riječima Krista, Svetoga Pisma, Crkvenih otaca, kao i suvremenih pisaca poput Lewisa, Chestertona, Tolkiena, Ratzingera, Ivana Pavla II., Majke Terezije, Christophera Dawsona, Josefa Piepera, kardinala Newmana te Katekizma Katoličke Crkve, združen je u skladni zbor koji nam poručuje kako sjedimo na rubu ponora koji uopće ne vidimo, ili smo ga zamaskirali.
dr. Peter Kreeft

Čudom živ

10,62 (80,02 kn)

577 dana u rukama isilovaca


Don Tom Uzhunnalil zaista je čudom živ. Isilovci su u napadu na hospicij u Jemenu gdje je don Tom služio kao misionar ubili šesnaestero ljudi. Jedino su indijskoga salezijanca odlučili ostaviti na životu. Ovo je njegova priča o 557 dana provedenih u zatočeništvu i konačnom oslobođenju. Događaj koji su pratili mediji diljem svijeta. Nevjerojatno svjedočanstvo o odnosu Boga i čovjeka koje nam pokazuje ljudsku malenost i Božju veličinu i snagu. Priča koja donosi potpuno drugačiju stvarnost od naše uobičajene svakodnevice. Iskustvo koje će svakoga obogatiti vjerom u živoga Boga i zahvalnošću za darovani život.

Čudotvorna medaljica Marijin dar

13,95 (105,11 kn)

Svjedočantva o uslišajima


Godine 1830. Gospa se ukazala novakinji s. Katarini Labouré u Kući matici Družbe kćeri kršćanske ljubavi u Rue du Bac, u Parizu. Posjetila ju je tri puta u kapeli sestara. Najvažnije ukazanje, posjeta, zbilo se 27. studenog 1830. u subotu predvečer prve nedjelje došašća dok su sestre novakinje imale razmatranje. Nebeska se Gospođa ukazala s. Katarini u liku Bezgrješne. Oko glave imala je dvanaest zvijezda. Iz njezinih raširenih, malko povješenih ruku izlazile su zrake svjetla. Bezgrješnu je okruživao natpis zlatnim slovima: „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!“ Katarini je naručeno: „Daj kovati medaljicu po ovom uzorku; svi koji je budu nosili s pouzdanjem, primit će obilje milosti.“ Na poleđini Medaljice je opazila da se u sredini nalazi slovo M, Marijin monogram, iznad njega križ, a ispod njega Isusovo Srce okrunjeno trnjem i Marijino Srce probodeno mačem. Glas da Marija preko Medaljice dijeli različite milosti, poput zaštite u opasnostima, iznenadnih izlječenja i obraćenja okorjelih grješnika, se brzo raširio. Ljudi su s oduševljenjem prihvatili Medaljicu i uskoro je nazvali „Čudotvorna Medaljica“. Medaljicu su nosili mnogi blaženici i svetci, primjerice, lurdska vidjelica sveta Bernardica Soubirous i sveta Majka Tereza. U dalekim zemljama širili su je misionari.
Sestre kćeri kršćanske ljubavi Slovenske provincije su u znak zahvalnosti Gospi za sve udijeljene milosti izdale knjigu Marijin dar o stotoj obljetnici njihove Provincije. Marljivo prikupljenim svjedočanstvima i izvješćima iz 19. i 20. stoljeća o čudesima i uslišanjima po Čudotvornoj Medaljici pridodana su i ona novijeg datuma, kao i svjedočanstva iz Hrvatske.
(Iz predgovora)

Drugačije evanđelje

13,01 (98,02 kn)

Slike i zgode uz nedjelje i blagdane


Ovo je evanđelje ispričano u slikama i zgodama koje nam daju zanimljivo i suvremeno pojašnjenje Božje riječi. Autor Darko Tomašević kroz tri je godine svakoga tjedna prikupljao i pisao tekstove za Katolički tjednik koji su služili kao svojevrsna interpretacija evanđelja. Moglo bi ih se nazvati modernim prispodobama koje nam otkrivaju evanđelje iz jednog novog kuta. Kratki, poučni i životni tekstovi čiji je cilj čitatelja zaintrigirati za evanđelje i zapaliti ga za glavni cilj našega života ? svetost. Evanđelje koje je napisano prije dvije tisuće godina svoju vrijednost i značenje ima i danas, a to izvrsno prikazuje ovo djelo koje Božju poruku stavlja u kontekst današnjega vremena. Ovo je ? drugačije evanđelje. Izvrsna pomoć svećenicima pri pripremanju propovijedi, kao i laicima za razumijevanje Božje riječi. Knjiga sadrži slike i zgode uz nedjelje i blagdane kroz sve tri liturgijske godine.
1 2 6